Wednesday, April 13, 2011
JUSTIN BIEBER, PROFETA DELS ADOLESCENTS
Justin Bieber, cantant canadenc de 17 anys ja és un ídol entre els adolescents, però que s’amaga darrere la seva cara de nen? Un producte musical? Una víctima de la manipulació?
Justin Bieber, el jove cantant canadenc del qual tots hem sentit parlar, ja ha arribat als núvols amb només 17 anys. Va començar la seva carrera a través de YouTube on penjava vídeos seus cantant, fins que el seu actual mànager el va descobrir. La fama li ha arribat sense mèrits propis. Aquest noi ha estat un producte que ha donat els beneficis esperats. Ell dóna la imatge, la veu i el carisma i això mou masses. Però la fama i ser el model per a molts joves influenciables s’ha de saber portar, en definitiva, aquest noi ha d’aprendre a mesurar les seves declaracions sabent que causaran un gran impacte en els seus seguidors. Per posar un exemple, segons ell, si una noia ha estat víctima d’una violació i ha quedat embarassada no ha d’avortar. Què faran totes les seves fans si es veuen en la situació? La fama s’ha de saber portar i 17 anys no és edat suficient per fer-ho. O potser la mentalitat conservadora i religiosa d’aquest “producte” es vol aprofitar perquè les seves fans segueixin el seu comportament? Veient imatges de les seves admiradores, m’he adonat de com de manipulable és l’ésser humà en general i més si ets jove i encara no tens les idees massa clares i estàs madurant la teva personalitat. Sembla que Justin Bieber és un “nen mimat” de la seva mare, sempre enganxat a les seves faldilles, potser aquest model és el que ens volem imposar traslladant-lo a la vida quotidiana. Potser intenten que siguem persones sotmeses, que no rumiem gaire, que no ens preguntem el per què de les coses, ni si estan bé o malament, si ens enganyen o no, si ens convé una cosa o una altra... Potser es proposen que una gran part del jovent que segueix aquest model formi part, en el futur, d’una societat poc crítica, que segueixi el que marquen els governs, les doctrines dels qui manen, sense que es puguin trobar amb persones que discrepin o que s’escapin del ramat que avui dia sembla que interessa a la major part dels governants.
Val la pena que ens plantegem cadascuna de les situacions que ens envolten. Evidentment que podem escoltar i ens pot agradar la “seva” música però, abans de llençar-nos a adorar-lo, aturem-nos i pensem en tot el missatge que pot donar a la gent una persona tan mediàtica. Cal que reflexionem en el fet que un personatge amb aquest poder sobre els joves pot arribar a influir molt més que qualsevol polític, filòsof, científic, religiós, ja que mentre el primer ens fa arribar el seu missatge a través de pop, els altres poden semblar avorrits i no cal escoltar-los.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
D'acord. I la foto?
ReplyDeleteHas de fer la feina sobre l'article Tetris: lectura, resum i reflexió personal.
Et falta l'article sobre el "tetris".
ReplyDelete